U sklopu projekta e- Mobility Works, Grad Biograd na Moru u suradnji sa partnerima : LAG-om LAURA, Energap-om (Energetska agencija za Podravje) i Općinom Radlje ob Dravi (SLO) otvorio je prvu punionicu za električna vozila u centru grada.

Punionica, osim za električna vozila, služi i za punjenje informatičkih uređaja (mobitela, laptop-a itd.).

Osim otvaranja punionice ovim projektom se pokušalo potaknuti građane na važnost korištenja električnih vozila. Električna vozila imaju nekoliko mogućih prednosti u odnosu na konvencionalne automobile s unutarnjim izgaranjem, koje uključuju značajno smanjenje onečišćenja zraka u gradovima jer ona ne ispuštaju onečišćenja iz svojih izvora energije tijekom rada te smanjuju emisije stakleničkih plinova.

Električna vozila nude čišći transport za očuvanje čistog zraka, posebno u gradovima gdje su upravo najčešća onečišćenja prouzročena prometom.

Na ovaj poziv rado su se odazvali proizvođači i uvoznici električnih automobila, motora, bicikla i invalidskih vozila ( Mitsubishi Motors, Kymco - Cro futura, GREENGO MOBILITY ).
Važno je naglasiti kako je punionica u potpunosti financirana EU sredstvima iz Programa Intelligent Energy Europe, projekta e-Mobility Works.