Kako javlja Narodni list, napokon je izdana lokacijska dozvola za aerodrom u Stankovcima, te se očekuje da će kroz idući tjedan postati pravomoćna. Ovo je velik korak naprijed u ostvarivanju projekta vrijednog 300 milijuna eura koji bi se trebao realizirati na prostoru Općine Stankovci.

Rijetku uspješnu hrvatsku priču pokrenula je tvrtka Aerodrom Stankovci u suradnji s Općinom. Aerodrom je dio priče koji se najviše spominje u javnosti, ali on je samo dio infrastrukture ekskluzivnog turističkog grada u koji će novac uložiti investitori iz svjetski poznatih centara financijske moći.

-Prošlo je više od četiri godine od početka ovog projekta pa do dobivanja lokacijske dozvole. Očekujemo da će ona nakon zakonskog roka postati pravomoćna što će investitoru, tvrtki Aerodrom Stankovci, omogućiti nastavak projekta. To znači da se približava veliki trenutak, možda najveći u povijesti ovog kraja. Sada polako zaboravljamo sve muke koje smo prošli i nerazumijevanja na koja smo naišli. Radi se o jednoj velikoj investiciji i ne znam postoji li ovog trenutka u Zadarskoj županiji veća, za Narodni je list kazao načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.