U Pagu je bolno odjeknula vijest da je nakon duge bolesti preminuo Ante Pernar, dugogodišnji direktor Paške sirane, čovjek koji je cijeli svoj radni vijek proveo u ovoj sirani. Svi koji su ga poznavali reći će da je bio miran, dobar čovjek, istinski rodoljub, čovjek koji je volio ljude, druženja, lov, more, svoj otok i kao takvog će ga pamtiti.

Ante Pernar se rodio u Pagu 22. srpnja 1952. godine, a u rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Završio je Agronomski fakultet u Zagrebu. U Paškoj sirani počinje raditi 1977. godine gdje je do prije dvije godine obnašao dužnost direktora, a potom predsjednika Nadzornog odbora.

Ante Pernar je veliki dio svoga života i rada nesebično dao za afirmaciju paškog sira te uložio sve svoje napore ne bi li se paški sir pozicionirao na tržištu i zauzeo mjesto koje zaslužuje. Zaslužan je za mnogobrojna domaća i inozemna priznanja koje je tvrtka pod njegovim vodstvom dobila. Bio je na čelu sirane kada su dobivena sredstva Europske unije i kada je sagrađen novi, suvremeni pogon Paške sirane koji je ponos ne samo djelatnika nego i cijelog Paga. Deset godina je trajala njegova neumorna borba s teškom, neizlječivom bolesti protiv koje se više nije mogao boriti.

Bez obzira što zbog bolesti nije boravio u Sirani, tek sada će nedostajati jer je u Pašku siranu ugradio svoje znanje, sposobnosti, ideje i nadasve ljubav.