U Ninu, je predstavljen projekt Solane Nin, vrijedan 1,4 milijuna kuna, pod nazivom Cvijet soli i poslovanja - ekološka proizvodnja konzumnihi terapeutskih soli kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt u vrijednosti od 186.135,68 EUR sufinancira Europska unija s iznosom od 158.066,42 EUR, dok Solana Nin sudjeluje s 28.069,26 EUR. Cilj projekta je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji.

Ključne aktivnosti projekta obuhvatit će rekonstrukciju postojećih pogona Solane Nin, točnije, zamjenu postojećeg krova novim koji zadovoljava sve potrebne standarde organske i ekološke proizvodnje soli, unaprjeđenje proizvodnih procesa, eko certifikaciju, edukaciju djelatnika o ekološkim procesima, te promociju vrijednosti koje generira projekt, istaknuto je na prezentaciji.

Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA zajedno sa Solanom Nin pripremila je projektni prijedlog koji je ugovoren 26.10.2013. Tijekom 18 mjeseci provedbe projekta, ZADRA će kao jedan od članova nadzornog odbora projekta nadzirati provedbu projekta, a ujedno će pružati i tehničku pomoć projektnom timu pri samoj provedbi projekta.

Tijekom predstavljanja projekta, predstavnik ZADRA-e, Josip Matassi, kao član nadzornog odbora projekta, istaknuo je da Solana Nin predstavlja svijetli primjer manje hrvatske tvrtke koja je sa zdravim projektom privukla bespovratna financijska sredstva, što će joj osigurati kvalitetan nastup na domaćem i stranom tržištu, te da bi se njezinim primjerom trebali povesti i ostali srednji i mali poduzetnici. Ključ uspjeha jeu procesu osmišljavanja projekta, naglasio je Matassi, voditi računa o utjecaju projekta na poslovanje tvrtke, ali i širu zajednicu. Upravo je to pravi put prema poboljšanju gospodarske slike zemlje.