Ilirija d.d. drugi put za redom dobitnik je nagrade za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji srednjih poduzeća

Time je još jednom potvrdila svoju politiku društveno odgovornog poslovanja, kao održivi model upravljanja tvrtkom koji potiče rast i razvoj, tako da u procesu planiranja uzima u obzir ne samo ekonomske, već i okolišne i društvene učinke koji su rezultat aktivnosti tvrtke. Primjenom ovog načina poslovanja i upravljanja koristi za tvrtku i zajednicu su brojne. Tvrtka ostvaruje bolje odnose sa različitim dionicima, stvara lojalne kupce, poboljšava reputaciju i motivira svoje zaposlenike, dok s druge strane zajednica pored ekonomskih ostvaruje i socijalno društvene benefite.

Dodjela nagrade za društveno odgovorno poslovanje će se održati u sklopu Četvrte nacionalne konfrencije o društveno odgovornom poslovanju 25.travnja 2013. godine u Zagrebu u hotelu Esplanade, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića

Temeljni principi društveno odgovornog poslovanja sastavni su dio korporativnih vrijednosti Ilirije d.d. te su ugrađeni u dugoročnu poslovnu strategiju, poslovnu praksu, način i filozofiju djelovanja i ponašanja tvrtke omogućujući nam kao poslovnom subjektu što uspješniju prilagodbu suvremenim tržišnim i društvenim uvjetima poslovanja. Tvrtka Ilirija d.d. je tek dio ukupnog društvenog - ekonomskog trenutka društva u kojem živimo, nadamo se odgovorni dio društva. Cilj nam je, a tako se i ponašamo, da činimo i afirmiramo ono što nam je dužnost, ono za što smo pozvani i ono što dobronamjerni ljudi očekuju od nas kao djela velike zajednice pojedinaca u cilju stvaranja materijalnih vrijednosti od kojih se konačno i živi, jer temelj svakog društveno odgovornog poslovanja su pozitivni poslovni rezultati koji omogućuju daljnji rast i razvoj tvrtke, novo zapošljavanje, investiranje itd.

U svim segmentima naše tvrtke (nautika, hoteljerstvo i kamping), inkorporirane su vrijednosti održivog poslovanja i održivog investiranja s posebnim naglaskom na održivi turistički razvoj i gospodarski rast kojeg dakako nema bez zaštite okoliša, održivog odnosa prema zajednici, ali i svojim zaposlenicima. Samo tvrtke koje pokreću nove inicijative, prate i prihvaćaju izazove današnjeg poslovnog svijeta, mogu ne samo ojačati svoje tržišne pozicije, već biti pokretači šireg društvenog razvoja, poručio je Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije.