Zadarska županija i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) pozivaju Vas na svečanu dodjelu diploma za polaznike tri programa osposobljavanja za zvanja: (1) monter solarnih toplinskih sustava, (2) monter solarnih fotonaponskih sustava te (3) voćar. Dodjela diploma održat će se u četvrtak, 20. prosinca u 9:30 sati u Europskom centru za međusektorsku suradnju IMPACT u Zadru.

Diplome će primiti ukupno 49 polaznika stručnih osposobljavanja: 16 montera solarnih fotonaponskih sustava, 8 montera solarnih toplinskih sustava i 25 voćara.

Program osposobljavnja za montere solarnih sustava odvijao se u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića u Zadru, u sklopu projekta Solarnog edukacijskog centra Zadarske županije i UNDP-a. Edukacija za voćare održala se u srednjoj školi Kneza Branimira u Benkovcu. Osposobljavnje je provelo Pučko otvoreno učilište Libar iz Šibenika, u sklopu projekta stručnih osposobljavanja u poljoprivredi koje provode Zadarska županija i UNDP.

Diplome će polaznicima dodijeliti zadarski župan Stipe Zrilić, voditeljica projekta pri UNDP-u Petra Goran, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića Tihomir Tomčić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Libar Renata Knežić Rak.