ZADAR- Neven Badurina, vlasnik tvrtke za preradu ribe Ostrea i Jadranko Lisica, vlasnik tvrtke Zadar gradnja ugovorili su petogodišnji najam zadarske tvornice ribljih konzervi Adria.

To je praktički preuzimanje tvrtke od dosadašnjeg vlasnika Miodraga Lacića, zajedno sa svim obvezama, dobavljačima i radnicima. Potvrdio je to u telefonskom razgovoru za Radio Zadar Neven Badurina, koji je razvio posao sa soljenjem i polupreradom inćuna .
Zadarska Adria, tvornica s brendom Eva kojeg je prodala Podravci, tradicijom i zapravo najveći proizvođač u Zadru, na ovaj naćin nestaje sa scene aktivnih tvrtki. Badurina i Lisica osnovali su novu tvrtku Adria Zadar 1 koja je preuzela sve radnike, njihova prava i potraživanja. Novi su vlasnici najavili skorašnju isplatu zaostalih plaća radnicima te nova ulaganja, a u konačnici Ostrea i Adria tvorili bi jedinstvenu tvrtku s oko 400 zaposlenih.
Prije dva dana potpisan je sporazum između sindikalnog povjerenika PPDIV-a Ivice Blaževića s jedne i Badurine i Lisice na drugoj strani. Tim je aktom dano jamstvo da se na novu tvrtku prenose obaveze prema ugovoru o radu kojeg su imali zaposlenici sad već bivše Adrie. Zaposlenici iz tvornice u Gaženici rada se ne boje, ali im je važno da za njega budu redovno plaćeni. Najvažnije je da se redovito isplaćuju plaće kojim su-Sporazum između Adrije i Ostree znači dugoročni oporavak tvornice i redovite plaće za 300-injak uposlenika , ustvrdio je sindiklast Blažević za Radio Zadar