Strukovna škola Vice Vlatkovića, Razvojna agencija Zadarske županije - ZADRA i UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj) pozivaju vas na početak trećeg kruga osposobljavanja za odrasle za zvanje monter solarnih fotonaponskih sustava, koje će započeti u prostorijama Solarnog edukacijskog centra Zadarske županije, u Zadru, u četvrtak, 27. rujna, u 14:00 sati.

Istovremeno će u prostorijama Strukovne škole „Vice Vlatkovića" započeti treće osposobljavanje za odrasle za zvanje monter solarnih toplinskih sustava. Svaki od programa osposobljavanja pohađati će po 16 polaznika.

U okviru projekta kojeg je UNDP u protekle dvije godine provodio u partnerstvu sa Zadarskom županijom osnovan je Solarni edukacijski centar te je obrazovano 69 montera. Treći krug osposobljavanja ujedno predstavlja i završetak provedbe prve faze projekta, a njegovu daljnju provedbu preuzima Regionalna razvojna agencija ZADRA sa svojim stručnim kadrom.

Programi stručnog osposobljavanja sastoje se od 130 sati nastave, od čega 65 sati stručno-teorijske i 65 sati praktične nastave, a odobrilo ih je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Sudionici ovog programa osposobljavanja na kraju izobrazbe i praktičnog dijela nastave pristupit će završnom ispitu, a uspješnim kandidatima novostečeno zvanje bit će upisano u radnu knjižicu.