Zadarska županija i Program UN-a za razvoj (UNDP) organiziraju uvodni dio izobrazbe za zvanje vinar/vinogradar, koja će započeti u prostorijama Srednje škole kneza Branimira u Benkovcu, u srijedu, 29. veljače, u 10:00 sati, na adresi Antuna Mihanovića 19.

Projekt „Stručnog osposobljavanje u poljoprivredi na području Zadarske županije" zajednički su organizirali i sufinancirali Zadarska županija i UNDP, uz financijsku podršku nizozemske vlade. Ukupna vrijednost projekta, u sklopu kojeg će se održati još jedna edukacija, ovaj put za voćare, je 180.000 kuna, od čega Zadarska županija i UNDP sudjeluju svaki sa po 75.000 kuna, a ostatak sredstava namiruje se kroz kotizacije koje uplaćuju sami sudionici u iznosu od 700 kuna.

Izobrazbu će provesti Učilište za obrazovanje odraslih Apis iz Velike Gorice. Program će sadržavati 120 sati teoretske i praktične nastave te studijski posjet obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u blizini Benkovca. Svi sudionici edukacijskog programa pristupit će završnom ispitu, a uspješnim kandidatima novostečeno zvanje bit će upisano u radnu knjižicu. Očekuje se 25 polaznika s područja cijele Zadarske županije.