ZADAR- Aluflexpack je sudeći prema službenoj objavi u Narodnim novinama pred prodajom, a prema neslužbenim informacijama potencijalni kupci već obilaze pogon u Murvici nekadašnjeg Folijaplasta.


Tvrtka Aluflexpack, koja se bavi proizvodnjom aluminijske ambalaže za prehrambenu i farmaceutsku industriju, najveći je zadarski izvoznik već godinama.
Plan podjele Društva dostavljen je 28. studenoga sudskom registru Trgovačkog suda u Zadru. Sukladno istom planu podjele, Društvo se odvaja prijenosom dijela svoje imovine na novoosnovano društvo (koje se osniva radi provođenja podjele), a da pritom Društvo koje se dijeli ne prestaje, objavljeno je u Narodnim novinama. S tom procedurom čeka se još mjesec dana, nakon čega se može održati Skupština Društva na kojoj će se odlučivati o podjeli Društva.


Navodi se to u službenoj objavi koja zapravo znači provođenje proljetos najavljene prodaje vlasničkog udjela Hypo banke. Ta je banka u zadarskoj tvrtki koja ima pogon i u Umagu, gdje su preselili silom prilika tijekom okupacije Murvice, kao većinski vlasnik prisutna punih 10 godina. Poznato je kako je nova strategija banke da se oslobađa suvlasništva u tvrtkama koje nisu njihov „core bussines". Iz Uprave Banka najavili su kako će birati samo kvalitetne partnere za kompanije u kojima prodaju svoj udjel. Tko će to biti u Aluflexpack, 400 zaposlenika i zainteresirana javnost, još ne može znati.