ZADAR- Tankerska plovidba mijenja Nadzorni odbor na izvanrednoj skupštini dioničara koja se saziva 9. prosinca, doznajemo iz obavijesti Zagrebačkoj burzi. 


Dosadašnji članovi NO na čelu sa Svetkom Košćicom, umirovljenim direktorom kadrovske službe, neće dobiti novi mandat. Iz nadzora izlaze Lenko Milin, Dragan Gaćina, Mladen Vučetić, a ostaje tek Ivan Pupovac.
On se predlaže u novi saziv NO u koji izravno ulazi Željko Belić, kao novi predsjednik Radničkog vijeća, te Luka Kolanović, Ivan Pijaca i Nikola Košćica.
Uz to troje mlađih zaposlenika Tankerske plovidbe, koja je u vlasništvu samih zaposlenika odnosno Zaklada, u novom nadzoru gotovo da nema ni jednog pomorca, osim Pupovca.
Za razliku od dosadašnjeg NO u predloženom sazivu nema ni jednog kapetana koji će nadzirati tvrtku kojoj je pomorstvo, ipak, osnovna djelatnost.
U svakom slučaju novi Nadzorni odbor birat će i novog direktora Tankerske plovidbe budući da kapetanu Ivi Mustaću ističe mandat i odlazi u mirovinu. Tko će biti novi direktor? To je pak pitanje oko kojeg se u zadarskoj brodarskoj kompaniji, kako neslužbeno doznajemo, lome koplja posljednjih mjeseci.