U Solinu su održane tri priredbe u funkciji turizma, kulture, ekologije i održivog razvoja: Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza 18. INTERSTAS u okviru kojeg je održan 14. međunarodni festival turističkog filma ITF CRO i 10. predstavljanje hrvatskih gradova za Zlatni cvijet Europe 2012.

Pokrovitelji triju turističkih priredaba u Solinu su bili predsjednik RH Ivo Josipović, Ministarstvo turizma i Grad Solin. Na INTERSTAS-u se Nin predstavio s promotivnim materijalima, a posebnu pozornost publike plijenila je vitrina u kojoj su turistički radnici izložili manji dio od triju prirodnih bogatstava Nina blato, sol i pijesak.
Nin je u okviru sajamske priredbe primio službenu nominaciju za kandidaturu za ENTENTE FLORALE EUROPE - Zlatni cvijet Europe 2012. godine.
Na događanju su prisustvovali predsjednik svjetskog udruženja turističkih novinara gosp. Tijani Haddad, predsjednica Fijeta Hrvatske gđa. Tina Eterović Čubrilo i direktor Hrvatske turističke zajednice gosp. Niko Bulić
Međunarodna smotra turizma pridonosi poticanju razvoja putovanja, a filmski festival pridonosi razvoju i valorizaciji turističke filmske produkcije. Na INTERSTASU su pojedine zemlje, regije, mjesta i lokaliteti predstavili različitosti u kulturi i turizmu, ističući ambijentalne, pejzažne, infrastrukturne, komunikacijske i druge značajne karakteristike.