Centar za certificiranje halal kvalitete dodijelio je "Paškoj sirani" Halal certifikat i tom je prigodom u uredskim prostorima "Paške sirane" održana svečanost na kojoj su nazočni bili dr. Aziz Hasanović, ravnatelj Centra za certificiranje halal kvalitete, Aldin Dugonjić, tajnik Centra te predstavnici "Paške sirane", Ante Oštarić, savjetnik Uprave, Martina Pernar, voditeljica marketinga, Nenad Škoda, rukovoditelj i Ivana Holubec, dipl. ing. prehrambene tehnologije.

- Paška sirana" je ispunila šerijatske uvjete i uskladila proizvodnju sa zahtjevima halal standarda te stekla pravo isticanja zaštitnog znaka halal kvalitete i riječi halal ili halal proizvod na sirevima paški sir, pramenko, dalmatinac, trapist, primorac i mediterano, rekao je Aldin Dugonjić.

Dr. Aziz Hasanović je naveo kako je Centar za certificiranje halal kvalitete dodijelio Halal certifikat trideset i jednoj tvrtki u Hrvatskoj, a Halal certifikat ima 2.500 hrvatskih proizvoda.

- Halal certifikat je preporuka muslimanima, a "Paškoj sirani" se time otvara put na veliko i rastuće tržište. U prošloj godini to tržište se u svijetu povećalo za četrdeset posto, a u Hrvatskoj za dvadeset dva posto, rekao je dr. Aziz Hasanović.

Predstavnici "Paške sirane" su iskazali veliko zadovoljstvo dobivanjem Halal certifikata koji im omogućava izvoz sireva u 44 zemlje u kojima je za prehrambene proizvode potreban Halal certifikat.

- Drago nam je da smo postali dio halal obitelji i nadamo se da će se naša suradnja uspješno nastaviti. S kolegama iz Zadra trenutačno radimo na plasiranju naših proizvoda u Egipat i oznaka halal će nam puno značiti, rekao je Ante Oštarić.

Dr. Aziz Hasanović je predložio predstavnicima "Paške sirane" uključivanje u gospodarsku delegaciju koja će posjetiti Iran gdje će se predstaviti proizvodi iz Hrvatske koji imaju oznaku halal kvalitete.

- Centar za certificiranje halal kvalitete želi doprinijeti hrvatskom gospodarstvu promocijom proizvoda. U tome poduzimamo vrlo konkretne korake tako da smo vrlo uspješni, rekao je dr. Aziz Hasanović.

"Paška sirana" ima tri certifikata, HACCP-a za kontrolu kvalitete hrane, certifikat "9001:2008" za kontrolu kvalitete sistema i najnoviji, Halal certifikat.

- Ponosni smo što smo dobili Halal certifikat, a dobili smo ga prvi u Zadarskoj županiji. S Halal certifikatom naši proizvodi imaju pristup brojnim zemljama i velikom tržištu, zaključila je je Martina Pernar.