Na sljedećoj glavnoj skupštini Viktora Lenca, koja će se održati 6. srpnja u Rijeci dioničari bi trebali izglasovati dokapitalizaciju koju će financirati zadarski brodar Tankerska plovidba.

Najveći hrvatski brodar i najveća zadarska tvrtka već je nekoliko puta izrazila želju za dokapitaliziranjem riječkom brodogradilišta što bi se ovaj puta moglo i dogoditi. Naime, Tankerska će uplatom u novcu kupiti 2,96 milijuna novih dionica Viktora Lenca vrijednih ukupno 29,68 milijuna kuna ili 10 kuna po dionici.

Riječ je o novim dionicama serije B, koje će biti izdane u nematerijaliziranom obliku. Nakon dokapitalizacije temeljni kapital Viktora Lenca biti će povećan sa sadašnjih 138,44 na 168,12 milijuna kuna. Osim toga, lanjska dobit od šest milijuna će se raspodijeliti u rezerve za vlastite dionice i rezerve kapitala. Sve je to predmet najavljene Skupštine.

Tankerska plovidba već je značajan vlasnik najvećeg hrvatskog remontnog brodogradilišta u koji posao su svojevremeno ušli s partnerima iz Uljanika u vrijeme kada se situacija u Lencu i radnicima i Vladi činila bezizlaznom. Osim ocjene i procjene stanja remontne brodogradnje u Sredozmelju Tankerska je cijenila i vlastitu potrebu za remontom brodova u tom trenutku. U međuvremenu Lenac je oporavljen nastavio uspješno poslovanje.