Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar od danas se po treći put predstavlja na Sajmu SOL koji se održava u Veroni od 07.- 14. travnja. Sajam je posvećen maslinovom ulju.
Hrvatsku gospodarsku komoru predstavljaju izlagači iz Zadarske i Istarske županije. Sa zadarskog područja to su Uljara Dujela iz Zadra, Uljara Nadin, OPG Mladen Dušević Ljubač. O cilju sudjelovanja na sjamu Petar Pedišić, voditelj nastupa hrvatskih maslinara na sajmu u Veroni, rekao je:

- Ovo je prlika da se tržište upozna sa hrvatskim uljima, koja su kvalitetna ali koja sigurno količinom ne mogu konkurirati Španjolskoj i Italiji. Hrvatska ne može konkurirati ni količinom ni cijenom, već se treba pronaći nove načine za mjesto na tržištu, to treba biti "butik proizvodnja", kaže Pedišić.


Posjetiteljima će se pružiti prilika da kušaju autohtona hrvatska ulja. A posebni dio sajma čine susreti koji omogučuju kontakt sa kupcima i proizvođačima iz cijelog svijeta.

- Očekujemo da se posjetitelji i zainteresirani upoznaju s hrvatskim uljima i da pokažemo da na maslinarskoj karti svijeta postoji i Hrvatska, zaključio je Petar Pedišić u kratkom javljanju za Radio 057 iz Verone.