"Poznato je da je dio naše strategije da Banka kao cjelina mora smanjiti svoju bilancu kako bi ponovo postala profitabilnom. To smanjenje ukupne imovine i ponovno fokusiranje na svoju osnovnu djelatnost je jasna strategija upravnog odbora, ali isto tako i zadaća koju traži Europska komisija. Hypo nije pod pritiskom da proda Aluflexpack te uzimamo u obzir samo kvalitetne partnere za kompaniju koja nije naš core bussines", odgovorili su jučer iz Hypo banke na upit Hine o napisima u austrijskim medijima koji najavljuju prodaju vlasničkih udjela Hypo banke u nekim tvrtkama.

Bečki poslovni dnevnik Wirtschaftsblatt, pozivajući se na upućene izvore, objavio je da Hypo Group Alpe Adria priprema novi val prodaja vlasničkih udjela u poduzećima, pri čemu spominju hrvatski Aluflexpack, ali i TLM-TVP.

"Pripremamo proces prodaje", potvrdio je za taj poslovni list glasnogovornik Hypo Alpe Adria Dominic Köfner.

Po pisanju Wirtschaftsblatta, taj bi postupak trebao početi u travnju.

U odgovoru pak na upit o najavama te prodaje iz Hypo banke spominju samo Aluflexpack u kojem ta banka ima vlasnički udjel.

Iz banke ne spominju šibenski TLM-TVP (TLM-TVP d.o.o. za proizvodnju valjanih proizvoda) u kojem vlasnički udio ima Aluflexpack, tvrtka članica konzorcija Adrial koji ima 82 posto dionica TLM-a.

Adrial, kojeg je osnovao konzorcij tvrtki Dalekovod, Konstruktor-inženjering, Aluflexpack, Feal i Zagreb Montaža, postao je krajem 2007. godine vlasnik 80,2 posto dionica TLM-a, a taj je paket dionica Hrvatski fond za privatizaciju prodavao po posebnim uvjetima, za jednu kunu.

Krajem svibnja 2009. glavna skupština TLM-a prihvatila je plan podjele TLM.a, odvajanje i osnivanje tri poduzeća - TLM-TVP d.o.o. za proizvodnju valjanih proizvoda, TLM-TPP d.o.o. za proizvodnju prešanih proizvoda, te Adrial plus d.o.o. za usluge i trgovinu.