Prvoklasna bijela riba - hama, novi je Cromarisov proizvod, koji će se od četvrtka, 16. prosinca 2010. naći na prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Riječ je o ribi okusom najsličnijoj brancinu, koja se uzgaja pored otočića Košara u blizini Nacionalnog parka Kornati. Obiluje nezasićenim omega-3 masnim kiselinama, a zbog svojih povoljnih nutricionističkih značajki predstavlja iznimno lagan obrok.

Hama ili krb autohtona je, gotovo zaboravljena jadranska bijela riba, koja živi na dubinama većim od 30 metara te je poznata i kao „najveća sjenka svijeta". Nekad je u velikom broju obitavala na ušćima Cetine i Neretve, no do danas je gotovo nestala iz našeg podmorja. 

Kornatska hama namijenjena je slovenskom, talijanskom i domaćem tržištu. U Hrvatskoj će biti dostupna u Cromarisovim ribarnicama u Zagrebu, Zadru, Preku, Makarskoj, Limskom kanalu i Rovinju, ali i na ostalim prodajnim mjestima svježe ribe. U skoroj budućnosti tržištu se planiraju ponuditi i drugi proizvodi od hame, poput kotleta, svježih fileta i delikatesnih dimljenih fileta. 

Tvrtka Cromaris hrvatski je lider u marikulturi koja zapošljava više od 200 zaposlenika. Osnovana je u listopadu 2009. godine udruživanjem četiri tvrtke za uzgoj i preradu ribe u sastavu Adris grupe - Cenmar, Marimirna, Marikultura Istra i Bisage-Nit. U četiri uzgajališta i mrjestilištu u Ninu proizvodi 60 posto domaćeg uzgoja orada i brancina te 90 posto ukupno proizvedene riblje mlađi u Hrvatskoj. Više od 50 posto prodaje ostvaruje u izvozu, a tvrtka je i nositelj certifikata za proizvodnju ribe, koja je sastavni dio dječje hrane. Cromaris planira investirati više od 21 milijun eura, kako bi do 2015. godine dosegao proizvodnju od gotovo 5 000 tona.