SPLIT- Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy, preuzeo je od Keruma lanac maloprodaje južno od Metkovića za 20 milijuna eura.

 

Kerum navodno još ne izlazi iz trgovačkog biznisa i u pitanju je tek preslagivanje odnosa unutar NTL-a, čiji su obojica članovi. No, već duže vrijeme nije nepoznato da splitskog gradonačelnika "kolje" hotel Marjan. Generira mu goleme gubitke, i banke su okrenule leđa pa je Kerumu pod hitno trebao svježi kapital, ali ne za investicije, već tek za premošćivanje višemilijunskih dubioza koje se brižno skrivaju od očiju javnosti.

Zadnja šansa za Keruma je prodaja hotela Marjan s dovoljno zvjezdica, za što nedostaje proširenje obale pred hotelom. To je onaj famozni projekt zapadne obale, koji će se financirati sa 350 milijuna kuna gradskih sredstava.

Todorić nudio 200 milijuna

Kerumu je navodno Todorić već nudio 200 milijuna eura za trgovački biznis, što splitskom gradonačelniku nije bilo ni približno dovoljno da se odrekne temeljne djelatnosti. Premda mu je već u dobroj namjeri sugerirano da se riješi hotela, Kerum za to ne želi ni čuti. Marjan je za njega stvar prestiža i ponosa, to vidi kao svoje životno djelo. Izgleda da je ipak malo previše "zagucao".

O prodaji je Index pitao i Keruma i Mamića, no ni jedan ni drugi nisu bili voljni o tome iskreno porazgovarati.