Mercator preuzima najveću biogradsku prodavaonicu Bure commercea, a kod se dovrši novi prodajni centar ove trgovačke kuće na predjelu nekadašnje Tvornice mreža na ulazu u Biograd, Mercator će preuzeti taj novi centar.

Djelatnost Bure commercea se, dakle, ne mijenja, ostaju mu ne samo veleprodaja i skladišta nego i gotovo cijela maloprodaja.

- Nema govora da sam prodao cijelu tvrtku, samo sam napravio poslovni aranžman s Mercatorom za zakup budućeg trgovinskog centra koji gradimo. Tu će biti oko 8 tisuća četvornih metara prodajnog prostora, u investiciju ulažemo oko 12 milijuna eura.

Računamo da će taj prodajni centar biti dovršen koncem ove ili početkom iduće godine. Mercator i njegovi partneri napunit će taj prostor, a dok to ne bude u funkciji, preuzeli su naš sadašnji najveći prostor u Biogradu, objašnjava Darko Eškinja, vlasnik Bure commercea, i na taj način dematira informacije da je prodao cijelu tvrtku Mercatoru.

Bure commerce je inače po ostvarenom prihodu među prvih deset tvrtki u Zadarskoj županiji pa je s te strane još značajniji podatak da ne prelazi u vlasništvo velikog trgovačkog lanca. A na ovaj se način i Biograd ipak počeo otvarati za druge trgovačke lance, uskoro se i Lidl sprema otvoriti svoj prodajni centar.