ZADAR- Zbog milijunskog poreznog duga, zadarska ispostava Porezne uprave oglasila je prodaju vozila i radnih brodova tvrtke Heres koja je osnovana u Viru.

Vlasnik Heresa Ivan Miličević je, kao što je poznato, osnovao Heres sa sjedištem u Obrovcu, kako bi izbjegao određene financijske obveze, a zbog čega je nedavno završeno, bez presude za Miličevića, i sudsko sporenje na tu temu.

U svakom slučaju na bubnju je 26 vozila Heresa Vir. U najvećem broju radi se o teretnim vozilima, ali se prodaju i autobus te osobno vozilo tipa Jeep Grand Chrokee, koji je međutim, procijenjen na 40 tisuća kuna.

I za sve ostala vozila procijena vrijednosti kreće se od 15 do 60 tisuća kuna.
Radi se uglavnom o starim, isluženim vozilima, od kojih je najveći iznos od 150 tisuća kuna ponuđen za Mikser Man, proizveden prije sedam godina.

Poreznici prodaju i teretne brodove koji su usidreni u Rivnju, gdje je Heres bio angažiran na gradnji luke. Kako je ta tvrtka prije par godina počela raditi pomorske poslove, Heres je nabavio dva remorkera. Jedan se sada prodaje za 110 tisuća kuna, a drugi za 200 tisuća kuna.

Licitacija za vozila zakazana je 11. siječnja u Poreznoj upravi Zadar, a dan poslije će se na istom mjestu prodavati remorkeri Heresa.