BENKOVAC - Direktor Veletržnice Benkovac Ante Marić podnio je ovih dana neopozivu ostavku, koju je obrazložio zdravstvenim i obiteljskim razlozima. Poslove direktora do sredine prosinca obavljat će Zorka Samirić, Marićeva zamjenica.

No, kako je Marić istodobno zatražio i raskid ugovora o radu, to najbolje pokazuje da je izgubio strpljenje za konačno rješavanje situacije. Ova tvrtka u većinskom vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju ima blokiran račun od ljeta 2004. godine te već pet neuspješno provedenih natječaja za prodaju.

Zaposlenici, sada ih je 36, relativno redovno dobivaju plaće, doprinosi se uplaćuju s malim zaostatkom, no situacije je kritična.

- Ako HFP uskoro ne donese odluku o novom natječaju za prodaju Veletržnice, mislim da je vrlo blizu najgori mogući ishod, a to je stečaj. Za to već odavno postoje uvjeti, no dosad se živjelo u nadi da će se naći strateški partner koji će preuzeti milijunske dugove, kaže Željko Lončar, predsjednik Nadzornog odbora.

Nadzorni odbor inače može izabrati novog direktora bez provođenja javnog natječaja, no čini se da je nestalo volje za održavanjem na životu ove tvrtke koja je trebala postati okosnica poljoprivredne proizvodnje u Ravnim kotarima.