prvi puta održana 2006. godine, trajala je pet dana i na njoj je svoje proizvode izložilo ukupno 38 izlagača. Tajnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zadru Denis Ikić kaže kako su ove godine neke od izlagača, na žalost, morali odbiti zbog problema s prostorom pa se razmišlja o tome da se dogodine promijeni lokacija. Kako Zadar nema sajamske prostore a uređenje gospodarske zone do iduće godine neće biti završeno, izvjesno je kako su jedino rješenje pomoćne dvorane u Sportskom centru Višnjik. Ipak, o tome još nije odlučeno a kada bi se to i dogodilo, projekt bi poprimio druge razmjere što bi se odrazilo i na buđet.

- Sam odaziv nas izuzetno veseli, znak je to da se na području tradicijskih proizvoda, suvenira, hrane i pića kroz sve oblike djelovanja obiteljskih i seoskih gospodarstava, obrta i poduzeća, događa jedan kvalitativni tred i da bi ovakvu izložbu, barem što se naših izlagača tiče, bilo vrlo teško održati prije samo osam ili devet godina, rekao je Denis Ikić.

U svakom slučaju, Zadranima i gostima preostaje pogledati izložbu u utorak i srijedu, 1. i 2. prosinca kada će osim predstavljanja izlagača biti upriličene još neke zanimljivosti. Prvoga dana predviđena je degustacija vina, u srijedu će se pak degustirati maslinova ulja, nakon toga kušavat će se i sirevi i sve to sa zadarskog područja. U degustacijama će sudjelovati sportaši i novinari pa je za vjerovati kako će na taj način dodatno promovirati tradicijske proizvode.