ZAGREB - U četvrtak, 12. veljače, u muzeju Mimara u Zagrebu, udruga „Trs" predstavila je svoja dva pustolovna projekta; pustolovnu utrku Škraping 2009. i sajam pustolovnog turizma Croatian Adventure Fair (CAF).

Konferenciju za tisak u 11:00 sati otvorio je direktor Turističke zajednice općine Preko, Ante Brižić, koji je zahvalio udruzi „Trs" što je odlučila najpopularniju pustolovnu utrku u Hrvatskoj organizirati upravo na otoku Ugljanu te na taj način promovirati destinaciju na jedan novi i drugačiji nivo.
Jure Rudić, predsjednik udruge "Trs" naglasio je vrijednost ovog projekta jer uključuje najširu populaciju, te svojim posebnostima valorizira šport, kulturu, ekologiju, promociju, volonterizam i humanost.

Nakon tri godine održavanja na otoku Pašmanu, po prvi put, projekt će se 07. 03. 2009. godine, održati na otoku Ugljanu sa startom i ciljem u mjestu Preku.

Također u projekt "Škraping 2009." uključila se i Udruga za rehabilitaciju i mobilitet slijepih s psima vodičima iz Zagreba. Na taj će način natjecatelji, gosti, sponzori i svi ljudi dobre volje dobiti priliku kroz donacije pomoći Udruzi u nabavci i školovanju jednog psa vodiča. Trošak nabavke i dvogodišnjeg školovanja jednog psa vodiča stoji oko 100.000 kuna.
- Izuzetno nam je drago što su organizatori odlučili pomoći slijepima, a mi ćemo sudjelovati na "Light utrci" sa 5 slijepih osoba u pratnji psa vodiča - naglasila je Mira Katalenić, predsjednica Udruge.


Također predstavljen je i program organizacije sajma pustolovnog turizma "Croatian Adventure Fair (CAF)" koji će se održati od 07.-09. svibnja u zadarskom Arsenalu.
Naime, CAF je specijalizirani sajam na kojem će se prezentirati široka paleta pustolovnih događanja u kojoj će sudjelovati organizatori pustolovnih događanja, turističke agencije i turoperatori koji prodaju aranžmane, brojne hotelske kuće kojima je ovo dodatna ponuda gostima, agroturizam, charter tvrtke, ronilački i ribolovni klubovi, proizvođači i distributeri sportske opreme, informatičke tvrtke, turističke zajednice, nacionalni parkovi, auto kuće i osiguravajuća društva.
Kao posebnost sajma, valja naglasiti BB2B poslovne sastanke, tj. sastanke na kojima će organizator osigurati kratke 20 minutne sastanke izmedu korisnika i prezentatora određene usluge, te na taj način umrežiti sve subjekte.

Više o prijavama za utrku pogledajte ovdje.